Топ Новини

Вижте кои бастиони на ГЕРБ в Пиринско паднаха! Избрана

На първи тур на изборите за президент и вицепрезидент в Разлог печели БСП, а в Сандански ВМРО!

Общите резултати от президентските избори са, че в цяла Благоевградска област печели ГЕРБ. Цецка Цачева и Пламен Манушев са получили общо 43 982 гласа -26.39%, опонентите от БСП Румен Радев и Илияна Йотова са получили 36 865 гласа или 22.12%. Но какво се случи в градовете на област Благоевград. Изненадващо кандидатът на ВМРО Красимир Каракачанов победи в Сандански за него са гласували 5620 души, за Цецка Цачева 5500, а за ген.Радев около 4300 гласа.

Изненадата в Сандански е тотална, ВМРО показа завидни резултати навсякъде в Пиринско. Естествено те ще играят изключителна роля при балотажа за определяне на крайния победител. Кметът на община Сандански Кирил Котев за пореден път се издъни, на практика той не можа да организира победата на ГЕРБ. Г-н Котев е вече втори мандат кмет на община Сандански и явно санданчани вече му гласуват все по-малко доверие и на него и на политическа партия ГЕРБ.

В Разлог подобно на Сандански изненадата беше същата. Със 60 гласа повече има ген.Румен Радев в сравнение с Цецка Цачева. На практика това е първата загуба на ГЕРБ в Разлог. Кметът на община Разлог Красимир Герчев се слави като един от отличните кметове на ГЕРБ, но явно и той не можа да подейства на избирателите.


Е остава ни да очакваме балотажа, за да видим дали ще могат да мобилизират хората си и да докажат предаността си на ГЕРБ. И на община Сандански, и на община Разлог се разчита много, защото това са райони с изключителен туристически капацитет и сериозни инвестиции, както от страна на правителството, така и от страна на Европейските програми.

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

Д-р Пеев извършва консултации  в DENTA CLINIC в четвъртък

Д-р Пеев извършва консултации в DEN...

Понеделник, 25 Септември 2017 10:37
Български курорт е в топ 10 за най-добри ски курорти в света

Български курорт е в топ 10 за най-...

Понеделник, 18 Септември 2017 16:45

ЛЮБОПИТНО

Астропрогноза: Близнаци - ще се чувствате супер, Козирог - бъдете по-инициативни

Астропрогноза: Близнаци - ще се чув...

Понеделник, 25 Септември 2017 08:53
Служителка при нотариус грабна 5 000 лв. от лотарията

Служителка при нотариус грабна 5 00...

Неделя, 24 Септември 2017 13:46
Звездите за днес: Лъв - радвайте се на живота, Козирог - приятен ден

Звездите за днес: Лъв - радвайте се...

Неделя, 24 Септември 2017 09:01

ОТКРОВЕНО