Топ Новини

Кметовете на благоевградски села запретнаха ръкави и собственоръчно строиха сцената за рок фестивала в Дъбрава! Избрана

Едни грабнаха чуковете, други – пироните, трети – метлите, четвърти – чувалите

 

Кметове на благоевградски села доказаха, че не само могат да управляват, но и да работят здраво. Управници се събраха вчера в село Дъбрава, за да помогнат на своя колега Росен Георгиев в подготовката на второто издание на рок фестивала „„The Brava Fest”. Знаковото за селището музикално събитие бе снощи от 20,00 часа. Бившият полицейски шеф Ангел Младенов, който сега командва село Зелен дол, се зае с организацията на трудовия ден.

Бяха разпределени задачите на всеки един от кметовете. Едни грабнаха чуковете, други – пироните, трети – метлите, четвърти – чувалите. „Благодарен съм, че се отзоваха на призива ми. Не е лесно да се организира такова мащабно музикално събитие в малко село като нашето. Няколко души коват сцената пред кметството, кметът на с. Покровник Методи Цонев реже салатите, почистваме района. В уборката и работата ни помагат и доста местни хора”, сподели домакинът и главен инициатор на рок фестивала – Росен Георгиев.

Наред с рок музиката ще има четене на книга и разглеждане на картини. С представяне на книгата „Кметълски истории“ на бившия кмет на Каварна – Цонко Цонев, ще започне рок събитието в селището. Второто издание на фестивала „The Brava fest” събира почитатели на музиката, литературата и изобразителното изкуство. Цонко Цонев е събрал интересни и пикантни истории по време на срещите си със световни звезди, взели участие в „Каварна рок фест“. Подробностите ще разкаже тази вечер в „Кметълски истории“. И в пълна симбиоза с литературата ще зазвучат първите акорди на парчетата на групите „Future Boogie” и „Black Rose”. Кулминацията е запазена за една от най-известните и алтернативни български групи – „Wickeda”. Музикантите ще забият своите хитове „Обичам“, „Мариана“, „Спомени“, ще припомнят как се „пие кафе с Боби”. Това няма да бъде финалът, защото продължението ще бъде поверено на Dj Pop Coяe и публиката, пише kmeta.bg. Зрителите не само ще пеят и танцуват, но и ще видят вдъхновяващите картини на младия художник Димчо Мицов. Входът за фестивала в благоевградското село Дъбрава е свободен за всички жители и гости.

Информационна агенция "Региона Бг"представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО