Топ Новини

/Снимки и видео/ Кметът Камбитов и Областният управител Бисер Михайлов посрещнаха благоевградските огнеборци, помогнали на бедстващите в Македония като герои! Избрана

Местните пожарникари най-смелите мъже в страната!

12 смели пожарникари от Благоевград се включиха безусловно в подкрепа и спасителни дейности в Скопие след наводнението, което отне човешки животи и нанесе поражения в столицата и околните местности.

Днес на централния площад в града кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и областният управител Бисер Михайлов посрещнаха официално огнеборците, взели участие в разчистването и отводняването на най-засегнатите райони в столицата на Македония - Скопие.

Областният управител Бисер Михайлов връчи  почетния плакет на областната управа на главен комисар Николай Николов. Не стигат благодарствените слова за похвала на нашите смели момчета. Г-н Михайлов им благодари не само за Скопие, но и за потушаването на големия пожар в село "Рилци", където всички работеха изключително съвестно и професионално.

Градоначалникът д-р Атанас Камбитов много емоционално и развълнувано първо благодари на Бог, че са върнали живи и здрави от акцията. Похвали ги за изключителната им отзивчивост и бързина, с която са се отзовали на бедстващото място. От името на премиера Бойко Борисов, комисар Пармаков поздрави благоевгрдските огнеборци.

Д-р Камбитов уведоми присъстващите, че по Праграмата за саниране и благадарение на общата работа с Областната управа сградата на пожарната ще бъде санирана.

Освен това община Благоевград  поема инциативата заедно с БЧК да  изпрати вода и други помощи в бедстващите райони.

Смелите мъже ни отговориха на въпроса: Какво видяхте в Македония- "Самият ад". Те разказаха с каква топлина и любов са ги посрещнали македонските граждани. Освен нашите пожарникари в акцията са участвали колеги от Албания и Сърбия и много доброволци. Комисар Георги Пармаков разреши на децата да се качат в пожарните автомобили и да разгледат. Всички се снимаха за спомен.

Наши редовни читатели се обадиха в редакцията и се обърнаха към нас специално да поздравим местните пожарникари: Като гледахме новините показваха само нашите пожарникари. Браво на момчета за помощта. Трябва да сме хора и да си помагаме!

ИА "Региона" от името на гражданите благодари на тези смели мъже!

{gallery}pojarnikari{/gallery}

 

Информационна агенция "Региона Бг"представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО