Топ Новини

Първанов алармира: Представители на Турция шетат из Южна България и мачкат наши сънародници, къде е държавата? Избрана

Антибългарски неща се случват в тези региони, незабавно трябва да се свика съвет за национална сигурност и да се чуят службите, категоричен е лидерът на АБВ

Лидерът на АБВ и бивш президент Георги Първанов очерта пред Нова тв картина, в която представители на Турция упражняват натиск върху български турци с идеята да ги принудят да бъдат лоялни към Анкара. Според него за този натиск спомагало обстоятелството, че много наши сънародници имат роднини в Турция.

"Представители на турската държава шетат из Южна България, мачкат наши сънародници, лидери на мнения, български турци. Позицията на Доган беше национално отговорна. Но сега се върви по структурите по места да се обръщат тези хора в правата вяра", това заяви лидерът на АБВ и бивш президент, Георги Първанов пред Нова Тв.

Според него целенасочено български турци се принуждават да бъдат лоялни към Анкара, като за този натиск голямо вличние оказва обстоятелството, че много наши сънародници имат роднини в Турция.

"Питам къде е българската държава. Незабавно да се свика съвет за национална сигурност, да се чуят службите, да има консолидация на българските политици, тук не можем да се делим. Имам достатъчно сериозни сведения", допълни още Първанов.

"Случват се антибългарски неща в тези региони. Българската държава трябва да влезе в своята роля. Не можем да се усукваме само, защото има реална заплаха от мощен бежански поток. Дирижиран, не го изключвам", категоричен бе лидерът на АБВ.

вЪв връзка с предстоящите избори той заяви, че АБВ ще участва в надпреварата със силна кандидатура, която ще бъде фаворит. Името на кандидата обаче ще стане ясно през май, загатна Първанов.

Информационна агенция "Региона Бг"представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

Оставете коментар

Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО