Вижте празничната програма за ЧНГ в страната – заря, баница, пържолки и още нещо! Избрана

500 тона заря и фойерверки ще осветят небето на България в новогодишната нощ

500 тона заря и фойерверки ще осветят небето на България в новогодишната нощ. Хиляди българи пък ще излязат на площадите, за да се включат в празничните спектакли с любими звезди, които общините организират, пише Стандарт.

Купонът в София ще бъде на площад "Княз Александър т". Шоуто ще започне в 22 часа. А на сцената ще видим на живо БТР, Орлин Павлов, Михаела Филева, Дивна, Прея и Били Хлапето. Водещи на спектакъла, организиран от БНТ и Столична община, ще са певицата Йоанна Драгнева и журналистът на БНТ1 Георги Ангелов.

От телевизията припомнят, че по традиция всяка година над 20 000 души посрещат 1 януари на площад "Княз Александър т". Новогодишният концерт от София ще бъде излъчен на живо по БНТ1 и БНТ Свят.

Друг канал на обществената телевизия пък ще предава на живо рокконцерта, който бе преместен от Каварна в Пловдив - БНТ 2. Прочутият норвежки вокал Йорн Ланде ще посрещне Новата 2016 година заедно с хилядите хора под тепетата в центъра на града. Новата кметица на Каварна промени дългогодишната традиция в морския град да има рокконцерт за ЧНГ. Сега фенове от цялата страна ще се стекат под тепетата.

Шоуто в Пловдив ще започне също в 22 часа, а Йорн Ланде ще пее с българската група "Кикимора" на Николо Коцев. Броени часове преди настъпването на Новата година музикантите ще загреят публиката на площад "Стефан Стамболов" с авторски парчета и вечните хитове на "Rainbow", "Deep Purple", "AC/DC" и "Black Sabbath". Световноизвестните рокаджии обещават да превърнат Пловдив в новата рок столица на България със зрелищен спектакъл.

Велико Търново също се стяга да посрещне 2016-та година с голям концерт, фойерверки и празнична почерпка. Вкусни пържолки, гарнирани с вино и бира ще очакват празнуващите край сцената, която ще бъде монтирана пред сградата на кметството. След полунощ всеки ще може да вкуси от традиционната българска баница с късмети, като общината в патртньорство с бизнеса са осигурили 1000 парчета. Новогодишният концерт в старата ни столица ще започне в 23 ч. Водещ ще е Наско от БГ Радио.

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО