Специално за читателите! Вижте тук: Топ 500 на най-посещаваните сайтове в България

Броячът  alexa.com  дава възможност да се видят посещенията във всеки сайтВече може да се направи  класацията на Топ 500 най-посещаваните сайтове в България. Това става възможно с  глобалния брояч alexa.com, който следи  трафика към съответните сайтове, дори те да не са регистрирани в него.

Броячът събира данни за поведението на потребителите в интернет и информация за повече от 30 млн. сайта, практически за всеки сайт в интернет, който има достатъчно трафик, за да бъде той регистриран.

Аlexa.com е идеален брояч за сравнение, който  дава точен брой на посещения, а данни за трафик, като наблюдава достатъчно равностойно българското интернет пространство, без регистрации, без изключения.  
От данните се вижда, че в българското интернет пространство участват и глобални сайтове - търсачки, социални мрежи, сайтове за търговия и др.

Други български броячи и агенции правят класации по посещаемост с регистрации, заплащане за да се следи трафика към тях и социологически проучвания в мрежата. Така че alexa.com може да се приеме за най-верния ориентир. Но и неговите данни могат да бъдат излъгани от някои сайтове, които използват софтуер за генериране на трафик. Такъв софтуер обикновено използват някои информационни сайтове. Все пак, ако човек следи дълго време брояча, може да види кои сайтове традиционно в последните години заемат челните места.


Разбира се номер едно е търсачката Google.bg, след нея са Youtube.com, Facebook.com, Google.com, Zamunda.net.

Пощата abv.bg се нарежда на шесто място, след нея е Wikipedia.org и Bradva.bgКато най-четен новинарски сайт в класацията излиза спортният Sportal.bg, след него е Offnews.bg. След това надолу се нареждат други новинарски сайтове като vesti.bg, dnevnik.bg, blitz.bg, dnes.bg, capital.bg. Всъщност това са най-четените медии в интернет.

Тук може да видите мястото и на другите сайтове.

https://www.alexa.com/topsites/countries/BGПо същия начин може да видите и класацията на местните сайтове в Благоевград и други градове в страната.

Необходимо е само на вашия браузър да се изтегли броячът.

Ето линк от където може след кратка инсталация за около 5 сек. да видите коя медия на кое място е в класацията  https://www.alexa.com/toolbar

 

Преди време такава класация за топ 100 на медиите в България показа http://e-vestnik.bg

alexa.com e глобален брояч в интернет, компанията се притежава от “Амазон”.

 

 

1 коментар

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

Д-р Пеев извършва консултации  в DENTA CLINIC в четвъртък

Д-р Пеев извършва консултации в DEN...

Понеделник, 25 Септември 2017 10:37
Български курорт е в топ 10 за най-добри ски курорти в света

Български курорт е в топ 10 за най-...

Понеделник, 18 Септември 2017 16:45

ЛЮБОПИТНО

Астропрогноза: Близнаци - ще се чувствате супер, Козирог - бъдете по-инициативни

Астропрогноза: Близнаци - ще се чув...

Понеделник, 25 Септември 2017 08:53
Служителка при нотариус грабна 5 000 лв. от лотарията

Служителка при нотариус грабна 5 00...

Неделя, 24 Септември 2017 13:46
Звездите за днес: Лъв - радвайте се на живота, Козирог - приятен ден

Звездите за днес: Лъв - радвайте се...

Неделя, 24 Септември 2017 09:01

ОТКРОВЕНО