Асансьор със семейство и 18-дневно бебе пропадна

Асансьор е пропаднал на метростанция в кв. „Младост“ 1 в София вчера. В него е имало семейство с 18-дневно бебе. За инцидента сигнализира бащата Асен Стоилов, предаде bTV.
По думите му, снощи около 20 ч. той се качил със съпругата си и с бебешка количка в асансьора, за да пресече булевард „Андрей Сахаров”. От втория етаж обаче пропаднали рязко в шахтата. Наложило се Стоилов сам да отваря вратата, а от асансьорния сервиз отговорили на спешното повикване чак след третото натискане на аварийния бутон.
„Имаше поне метър и половина свободно падане в шахтата. Беше много задушно, съпругата ми щеше да припадне вътре от жегата, аз избутах вратата, за да излезем, защото вътре беше страшен задух, нямаше вентилация. Никъде не видях да има метрологична проверка на асансьора или поне, че е в изправност! Нямаше никаква реакция от никого. Нито от аварийния бутон, нито от служителите на метростанцията”, коментира Стоилов пред bTV.
„Реакцията на персонала от метростанция „Младост 1” бе само да повдигат рамене и да ми обясняват че те не отговарят за асансьорите. Дежурният полицай, вместо да помогне, започна да ми обяснява, че това била техника и можело по всяко време да се развали и ме посъветва да се оплача в офиса на „Метрополитен” ЕАД”, казва още Стоилов.
Директорът на столичния „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев коментира случая пред агенция „Фокус“: „Асансьорът е по-елементарен, отколкото в блоковете, защото е само с една позиция – горе-долу. Долу асансьорът е пропаднал 6 см по-ниско и врата е блокирала. Вътре има копче, човекът се е обадил на поддържащата фирма, обаче не е изчакал, защото е бил с малко дете, излязъл e и е вдигнал скандал. Хората от поддържащата фирма са дошли на 15-ата минута, но той вече е бил излязъл“, каза той.  По думите му мъжът е нанесъл щети на асансьора и сега предстои да бъде ремонтиран.

Оставете коментар

Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО