Над 20 хиляди души пяха и танцуваха с Йорданка Христова на празника на Симитли

Най- невероятния празник  сътвори община Симитли като подарък за жителите  на града. Над 20 хиляди дойдоха на площада, пяха и танцуваха  до малките часове на нощта. Програмата предложи изпълнения за всеки вкус и претенции на жителите и дошлите от близко и далеч гости и приятели на града, който отпразнува своя най- голям празник.
 

По традиция празникът започна с отдаване на почит към загиналите с поднасяне на венци и цветя. Кметът Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, народният представител Даниела Савеклиева, евродепутатът Андрей Новаков, зам. -областният управител Янчева, общинска администрация Симитли, представители на политически партии и много жители и гости  се поклониха в знак на почит.
Симитли е модерна, зелена, чиста и красива. Всичко това се дължи на труда на много хора, но преди всичко на кмета Апостол Апостолов, ананосираха водещите Снежана Стоименова и Николай Кимчев кметът Апостолов.

 „Честит празник, Симитли! До тук достигнахме много, мисля, че никой от нас не се съмнява, че ще продължим да правим нашия град най- красивото кътче на планетата. Нека Бог да пази община Симитли и Република България“, каза в обръщението си към жители и гости на Симитли кметът на общината Апостол Апостолов.

Самодейният блок на празничната програма започна веднага след издигането на знамената и прозвучаването на химна на Република България. Голямата празнична програма  бе открита от Мажоретен състав към читалище ” Св. Климент Охридски”, Фолклорен танцов ансамбъл ”Веселие”, Мъжка фолклорна група „Изворите”, мъжка фолклорна група „Веселие”.
Кръшните хора започнаха да се извиват на площада още по светло. Снежина Андреева зарадва любителите на фолклора със своите изпълнения. Солистката на Фолклорен танцов Ансамбъл „Филип Кутев“ Софи Илиева накара всички да настръхнат със своето „Лале ли си, зюмбюл ли си ?“. Най- новото попълнение на поп сцената Симона Загорова изпя най- новите си песни и поздрави публиката с най- обичаните естрадни хитове.

Приятелят и любимец на симитличани Иван Дяков  беше изненадата в празничната програма, като дойде на празника и изненада всички празнуващи с фолклора си  и дъщеря му Ивана, която поздрави всички гости.  Химнът на Симитли прозвуча в изпълнение на Иван Дяков, МФГ „Изворите”, кметът Апостол Апостолов и Николай Кимчев. Любимата „Македонийо“ чу аудиторията в изпълнение на обичания Кимчев.
 

Празничната програма продължи с любимата родопска изпълнителка Росица Пейчева, която  не спираше да пее хороводни китки, а публиката не спираше да танцува кръшни македонски хора. Пристигането на любимката на народа Йорданка Христова предизвика еуфория на площада в Симитли. Любими хитове изпя голямата певица на българската естрада иза радва своите почитатели.

Една от най- обичаните  поп- фолк изпълнителки на България, Анелия разгорещи градуса на настроението със своите летни хитове. Кулминацията на вечерта бяха най- уникалния поп дует Pavell &Venci Venc`, които накараха многохилядната публика в Симитли да  пее и танцува до малките часове на нощта.

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

Д-р Пеев извършва консултации  в DENTA CLINIC в четвъртък

Д-р Пеев извършва консултации в DEN...

Понеделник, 25 Септември 2017 10:37
Български курорт е в топ 10 за най-добри ски курорти в света

Български курорт е в топ 10 за най-...

Понеделник, 18 Септември 2017 16:45

ЛЮБОПИТНО

Астропрогноза: Близнаци - ще се чувствате супер, Козирог - бъдете по-инициативни

Астропрогноза: Близнаци - ще се чув...

Понеделник, 25 Септември 2017 08:53
Служителка при нотариус грабна 5 000 лв. от лотарията

Служителка при нотариус грабна 5 00...

Неделя, 24 Септември 2017 13:46
Звездите за днес: Лъв - радвайте се на живота, Козирог - приятен ден

Звездите за днес: Лъв - радвайте се...

Неделя, 24 Септември 2017 09:01

ОТКРОВЕНО