ОбС Симитли реши: Акад. Юлиан Ревалски и Васил Щерев стават почетни граждани

Акад. Юлиан Ревалски и Васил Щерев бяха удостоени със званието „Почетен гражданин на Симитли“. Това се случи по време на тържествена сесия на Общински съвет – Симитли по повод празника на града. Председателят на местния парламент Владимир Христов откри сесията при пълен кворум от 15 човека.

Гласуването бе явно. Двамата номинирани мъже бяха подкрепени и удостоени със званието при пълно мнозинство от страна на общинските съветници. Заместник-кметът  Евгения Георгиева представи и двамата удостоени със званието „Почетен гражданин“ пред препълнения салон на читалище „Св.Климент Охридски“, където се проведе и тържествената сесия на местния парламент.

Със специални плакети бяха наградени новите почетни граждани от кмета на община Симитли Апостол Апостолов. От своя страна и двамата мъже благодариха за оказаната чест и засвидетелстваха своята преданост към град Симитли. Заслугите на акад. Юлиан Ревалски за развитието на българската наука са безспорни.

Ученият, родом от Симитли, е познат в научните среди като математик от световна величина. Той е бил преподавател като гост-професор в университети в Италия, Канада, Германия, Чили, Перу, Куба, Гваделупа и др. В момента е председател на Българската академия на науките и е първият симитличанин постигнал този връх в кариерата си.

Васил Щерев е допринесъл изключително за промяна облика на Симитли. В качеството си на председател на местния Аграрно-промишлен комплекс, спомага много за развитието на общината.

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

Д-р Пеев извършва консултации  в DENTA CLINIC в четвъртък

Д-р Пеев извършва консултации в DEN...

Понеделник, 25 Септември 2017 10:37
Български курорт е в топ 10 за най-добри ски курорти в света

Български курорт е в топ 10 за най-...

Понеделник, 18 Септември 2017 16:45

ЛЮБОПИТНО

Астропрогноза: Близнаци - ще се чувствате супер, Козирог - бъдете по-инициативни

Астропрогноза: Близнаци - ще се чув...

Понеделник, 25 Септември 2017 08:53
Служителка при нотариус грабна 5 000 лв. от лотарията

Служителка при нотариус грабна 5 00...

Неделя, 24 Септември 2017 13:46
Звездите за днес: Лъв - радвайте се на живота, Козирог - приятен ден

Звездите за днес: Лъв - радвайте се...

Неделя, 24 Септември 2017 09:01

ОТКРОВЕНО