Властта в Кресна: АМ"Струма" да премине през билото на дефилето

Властта в Кресна ще настоява бъдещото трасе на автомагистрала „Струма“ да бъде изградено изцяло по билото на Кресненския пролом. В момента се подготвя декларация, която ще бъде изпратена до държавните институции.

Местната власт смята, че така нареченият „източен вариант“, който предвижда сегашният път Е-79 да бъде магистрално трасе в посока Кулата, ще създаде сериозни проблеми на жителите от общината и настоява той да остане алтернативна връзка между населените места в района.

Сред мотивите са още запазване на междуселищния транспорт, защита на интересите на дребния бизнес, оцеляващ предимно с търговия и продажба на собствена земеделска продукция, както и развитието на рафтинга по река Струма, съобщава бнр. Решението на общинските съветници, подкрепено и от кмета на Кресна Николай Георгиев, предшества общественото обсъждане на доклада по ОВОС на източния вариант, което е насрочено за 11 септември.

Информационна агенция "Региона Бгпредставя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград. Предлагаме Ви новини в секциите:
РегионалниБългарияКриминалниОбществоЛюбопитноСпортТуризъм и Здраве.

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

Астропрогноза: Овен - приятни изненади, Лъв - чудесен ден

Астропрогноза: Овен - приятни изнен...

Вторник, 19 Септември 2017 08:33
Лудо парти в Елизиум клуб разгорещи страстите в Благоевград

Лудо парти в Елизиум клуб разгорещи...

Понеделник, 18 Септември 2017 14:04
Невероятно! Баба живее 60 години без храна

Невероятно! Баба живее 60 години бе...

Понеделник, 18 Септември 2017 12:40

ОТКРОВЕНО