„Южен вятър” вдигна градуса на настроението на Курбан Байрам в Долно Осеново

Стотици гости и местни се събраха на площада в Долно Осеново за свещения мюсюлмански празник. Курбан Байрам е повод за преклонение пред Господ, радост и подобряване на взаимоотношенията между хората,  казват почитащите празника от селото. С много танци и веселба Долно Осеново отбеляза Курбан Байрам. Всеки празнуващ отвори своята къща за гости и приятели.
 Кметът на село Долно Осеново- Бисер Сегменов, също поздрави  всички и благодари на общинското ръководство за големия празник, който направиха и тази година, и пожела на всички свои съселяни да продължават да са все така задружни и много здрави.
Председателят на Общински съвет Симитли Владимир Христов, общински съветници, кметове на селата в община Симитли, също бяха на празника и празнуваха с местните.
За празничното настроение и най-дългото хоро помогна и оркестър с жива музика. Дълги хора се виеха цяла вечер, а специални гости на празника бяха голямата фолк група от миналото „Южен вятър”, които нажежиха градуса на настроението и забавляваха всички празнуващи.

 

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО