Откриха ловния сезон на пернат дивеч

Ловците в Пиринско откриха днес ловния сезон на пернат дивеч.
Преди излизане на ловните полета всички членове на 28-те ловни сдружения в региона бяха проверени стриктно от Регионалната дирекция по горите и Служба „КОС” при МВР по Закона за оръжията и боеприпасите.

Специалисти припомнят, че трябва да се спазват правилата при лов, за да се избегнат инцидентите с ловци.
 
От  днес  се разрешава стрелбата по пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. Задължително е спазването на установените норми, припомнят от министерството на земеделието. Забранява се използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици, независимо от вида и произхода им, както и ловни хрътки и други забранени средства и методи за ловуване.
 Във връзка със зачестилите в последните години смъртни случаи и наранявания на ловци при ловните излети от Изпълнителна агенция по горите  призовават за стриктно спазване на нормативната уредба и правилата за безопасност при ловуване.
 
Агенцията е в пълна готовност за извършване на засилени проверки за спазването на Закона за лова и опазване на дивеча. Всички ловци в страната  ще бъдат проверявани във връзка с използването електрически устройства, превишаване на дневните отстрелни норми, ловуване без ловен билет или с нередовни документи, ловуване без сигнален цвят в облеклото, ловуване в забранено място и в забранено време, отстрел на неразрешен за лов дивеч. Забранява се използването на алкохол и наркотични вещества по време на лов.
 

Оставете коментар

Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО