Поредна спасителна акция с хеликоптер в Пирин

Спешна спасителна акция с хеликоптер се проведе в Пирин заради пострадала френска туристка. Поради спешността на случая, веднага е изпратен медицински хеликоптер. Пострадалата туристка е транспортирана в УМБАЛ „Св. Анна“ в София. Организирана туристическа група с водач тръгва от хижа Вихрен. Жена на възраст около 70 години, французойка, е част от групата. Тя е предупредена, че маршрутът е изключително тежък, но въпреки това взема решение да тръгне с останалите. На опасен терен тя се подхлъзва, пада и удря главата си. Вследствие на това жената е с черепно–мозъчна травма и е в безсъзнание. От Планинската спасителна служба уточняват, че жената е с фрактура на ръката и черепно-мозъчна травма. Не е ясно дали има опасност за живота на пострадалата.
Инцидентът е станал в района на заслона Спано поле и Бъндеришка порта. За случая е уведомена ПСС, която подава сигнал към застрахователя „Лев Инс“. За инцидента съобщават от застрахователната компания. Това е поредният случай в близките дни, след като беше спасен и пострадал парапланерист на Витоша. Инцидентът се е случил в южната част на планината в района на връх Ярловски Купен. При падането мъжът е наранил гърба си.

Оставете коментар

Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО