Депутатът Стефан Апостолов подпомогна 4 семейства за  ин витро процедури

Младият депутат Стефан Апостолов подпомогна финансово  четири семейства за ин витро процедури.Амбициозният политик спази обещанието си и дари 50 % от заплатата си на  семейства, които мечтаят за бебе.

Две от семействата са от Благоевград, едно е от Бачево и едно от Бургас.

„ Хората се свързаха с мен и обсъдихме нещата, парите ги превеждах по банков път. За резултатите е още много рано да се каже, сега се правят изследвания “,обясни Апостолов.Той е отправил и редица въпроси, свързани с ин витро процедурите, към  здравния министър проф. Николай Петров.„През месец май кабинетът прие промени в постановлението за изпълнение на държавния бюджет, с което на практика се осигурява нужния ресурс за всички необходими процедури за асистирана репродукция /Ин витро/. Планираните средства са в размер на 12 млн лева, като се  гарантира толкова ресурс, колкото медицинската целесъобразност и нуждите на пациентите изискват. По този начин България се нарежда сред страните-лидери в Европейския съюз в стимулирането на ин витро процедурите от държавата. Към момента са одобрени около 3 000 пациентики, които обаче са в изчакване. За нас е важно да имаме яснота какви са реалните стъпки на Министерството на здравеопазването за своевременно получаване на достъп до ин витро процедури и подготвят ли се  и какви промени в Правилника за работа на Центъра за асистирана репродукция и в Правилата за одобрение”, уточни Стефан Апостолов.

 

 

 

 

 

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО