Кинезитерапевтът Жулиета Караджова разкрива тънкостите на Су Джок терапията

Кинезитерапевтът Жулиета Караджова от Благоевград си е поставила задача да изкара хората на открито и да им покаже тънкостите на лечебната гимнастика. И това го прави  всяка неделя  напълно безплатно.

„Това е специална Су Джок лечебна гимнастика и най – важното за нея е че тя разпределя правилно енергията в тялото.  Упражнения са по вертикали. Представяме си,  че от върха главата се спуска един меридиан по средата на тялото и от там като плоскост се разпределят по 8 вертикала, които трябва да се заредят с тази енергия и всеки вертикал отговаря за определени  органи и системи вътре в тялото", обяснява Караджова. Според нея тази лечебна практика е полезна както за профилактика,така  и за заболявания.

Су Джок терапията е смятана за едно от най-големите открития в областта на медицината . Тя е концентрирана изцяло върху ръцете и ходилата.На корейски език су означава ръка,а джок – крак.Оттук идва и името и.

„Може индивидуално на всеки да се даде някакво упражнение, без значение дали е само за гръбначния стълб или за други органи в тялото. Самите упражнения  които правим освобождават пътя на енергията в тялото, за да може само да си помогне и да се възстанови“,допълва още кинезитерапевтката.

Курсовете се провеждат  в неделните сутрини  в парк „Бачиново“.

„Идеята е да изкараме хората навън и да направим нещо заедно, защото когато сме заедно енергията е по-силна“, категорична е Жулиета Караджова.

Информационна агенция "Региона Бгпредставя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград. Предлагаме Ви новини в секциите:
РегионалниБългарияКриминалниОбществоЛюбопитноСпортТуризъм и Здраве.

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО