92-годишна вдовица от Благоевград: Мъжа ми го прегази влак, но Господ нарежда – децата имат апартаменти, а аз съм доволна от живота

0 2 169
0
0

С разходки сред природата и чай от  дренки 92-годишната Милка Симеонова Васева от Благоевград поддържа бодър юнашки дух. Вчера тя се връщаше от кооперативния пазар в града. В чантата си носеше  сушени дренки , кисело мляко и  ръжен хляб  . „Всичко ям, като прасе съм. Това, което ям сега, и насън не съм го сънувала.  На всички желая добро, вярвам в Господ, той нарежда. Аз останах вдовица, но пък имам къща и деца, всичките си имат апартаменти и са добре. Важното е, че децата се изучиха, казвах и да няма лъжа и кражба”, разказва  леля Милка.

Близо 60 години възрастната жена живее сама, мъжът й Георги починал при тежка катастрофа с влак. Въпреки това леля Милка е пълна с енергия и зарежда с оптимизъм, годините не и тежат. Не се застоява на едно място и винаги е в движение. Преди години е била работничка в Завода за механични констукции в града.

”Доволна съм от живота, свикнах да живея сама. Гледам да купувам по-евтина храна. Гладна не съм останала. Дрехи износвам от децата и внуците. Държавата ни обаче е айдутска и няма закони. Пенсията ми е едва 130 лева и получавам надбавка за мъжа ми 70 лв.”, разказва леля Милка.
Възрастната жена обича с приятелки да се разхожда сред природата,  ходи в  парк „Бачиново”. Често излиза и сама и  не се страхува, обяснява, че вълци няма и няма да я изядат.

Лекарства не взима никакви, бере си горски чай и го пие като вода. Обича да помага на бедните хора, които ровят по варелите. Купува им баничка и боза и не иска благодарности. Не брои на колко хора е помогнала.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!