Над 70 000 т. асфалт вече е положен на лот 4 на АМ „Струма“

0

Над една трета от 15-километровата отсечка от Сандански до Кулата вече е с положена асфалтова смес за основен пласт

Това съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

След двудневно прекъсване от днес са подновени строителните дейности на лот 4 от АМ „Струма“. Работата продължава на непрекъснат 24-часов режим. На обекта са ангажирани над 400 човека.

Досега са положени над 70 000 т асфалт – битумизирана баластра в ляво и дясно платно на автомагистралата в участъци с обща дължина от 6 км, както и над 40 000 куб. м минерал бетон в ляво и дясно платно в отсечки с обща дължина от 7 км.

На цялото трасе са положени над 100 000 куб. м от най-долния пласт на конструкцията – несортиран трошен камък. През юли ще стартира поетапно и полагането на последните два пласта асфалт – биндер и износващ пласт сплитмастик.

Над 150 самосвала всекидневно доставят инертни материали и асфалтова смес за изпълнението на лот 4. Във връзка с изместването на ж. п. линията Генерал Тодоров – Кулата се работи усилено по монтирането на релси и стоманобетонни траверси.

Целта е новият ж. п. път, който пресича лот 4 да е готов на 6 юли, когато се очаква движението по линията да бъде спряно, за да се организира връзката между старата и новата ж. п. линия. Така от 10 юли влакът от България за Гърция вече ще се движи по новото трасе.

Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 4 е „АКТОР” АСД – Гърция.

Стойността на договора е 67 176 000,00 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява „Пътинвест – инженеринг” АД.

Договорът им е за 356 419,20 лв. с ДДС. Авторският надзор е на “Рутекс“ ООД, „Пътпроект“ ЕООД и „Трансконсулт-22“ ООД.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!