6 полезни трика, които може да ползвате във Facebook

0

Вижте какво може да си спестите при всяко влизане във Facebook

Вероятно има много неща, които искате да си спестите при всяко влизане в социалната мрежа. Изданието мoney.bg предлага 6 полезни съвета, които можете да използвате, докато прекарвате времето си във Facebook.

1. Виждате нещо интересно в нюзфийда си, но нямате време да го погледнете сега? Можете да го запазите за по-късно.
Просто натиснете стрелкичката вдясно на публикацията и изберете „Запис на видеоклип/Запис на събитието/Запишете връзката”. След това запазените линкове, видео, снимки, места и други ще бъдат достъпни в секцията „Записано” в началната ви страница във Facebook. В мобилната версия на социалната мрежа записаните публикации се намират под таба „Още”.

2. Не получавайте повече покана да играете Candy Crush и други игри.
Има начин да спрете спама с покани да играете Facebook игри като Candy Crush. Под таба “More” в мобилното приложение на социалната мрежа изберете “Settings”, след което “Account Settings” и “Notifications”. Отидете на “Mobile” и махнете отметката “Application Invites”.

3. Можете да видите всичко, което сте харесвали, коментирали и споделяли в миналото.
Просто трябва да натиснете „Преглед на дневника на дейностите” (Activity Log) в профила си както в мобилната, така и в десктоп версията на сайта.

4. Изберете профили и страници, чиито публикации да виждате най-горе в нюзфийда си.
В мобилното приложение на Facebook изберете “News Feed Preferences” в секцията “Help & Settings”. Оттам можете да изберете хората и страниците, които да излизат приоритетно в нюзфийда ви – те ще се отбелязани със звездичка. В същия таб можете да спрете да следвате хора, за да скриете постовете им. Ако искате, можете и отново да се свържете с хора, които сте спрели да следвате.

5. Получавайте предупреждение всеки път, когато се прави опит за влизане в профила ви и го одобрете или отхвърлете.
Това става от секцията „Настройки”, след което „Сигурност”. Оттам можете да промените настройките си в “Login Alerts” и „Login Approvals” („Одобряване при влизане”). Можете да изберете дали да получавате известие във Facebook или имейл, когато някой влиза в профила ви от ново устройство или браузър. Можете да решите дали да включите код за сигурност за получаване на достъп до профила ви от непознат браузър – става дума за компютър или телефон, който не сте използвали преди. Това означава, че ще трябва да въвеждате код, който ви бъде изпратен като SMS на телефона, преди да се логнете в социалната мрежа на ново устройство.

6. Ако решите да изтриете профила си, изтеглете всичките си данни.
Отидете в „Настройки”, „Общи настройки на профила”, след което кликнете върху линка „Изтегляне на копие от данните ви във Facebook”.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!