Служител на банка по погрешка превел 6 млрд. долара на клиент

0

Клиент на банката поискал да изтегли от попечителския си фонд малка сума, но валутният експерт в банката не разбрал правилно инструкциите и му превел „скромната сума” от 6 милиарда долара

Служител на „Дойче банк” по погрешка е превел 6 милиарда долара на клиент на банката, съобщава “The Wall Street Journal”, цитирано от Нова ТВ.
През юни клиент на банката поискал да изтегли от попечителския си фонд малка сума, но валутният експерт в банката не разбрал правилно инструкциите и му превел „скромната сума” от 6 милиарда долара.
Грешката била поправена в рамките на следващите 24 часа и парите били върнати обратно.
И още печалби погрешка:
В началото на годината служители на популярната в САЩ верига за бързо хранене „Бъргър кинг“ в американския град Рочестър, щата Ню Хемпшър, погрешка дали на клиентка вместо хамбургер пакет с 2600 долара. Джанел Джоунс, пътуваща с кола, стигнала до гишето за получаване на поръчките. Тя взела подадения ѝ пакет и потеглила. С голяма изненада по пътя открила, че в него вместо храна има пачка с банкноти.
Не толкова забавен обаче е случаят с мъж, който погрешка лежал 10 г. в затвора и получил като обезщетение 100 млн. долара. През 2005 г. 29-годишният американец бил признат за виновен за убийството на спортен репортер в един от местните вестници. Той получил 40-годишна присъда. През месец ноември 2013 г. апелативният съд постановил, че Фъргюсън е бил осъден за престъпление, което не бил извършил. Седмица след това затворникът бил освободен.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!