58-годишна жена пострада от взрив на газова бутилка в центъра на Благоевград !

0 3 217

58-годишна жена е обгоряла след експлозия на газ в жилище в Благоевград, няма опасност за живота й. Експлозията е станала към 19 ч. тази вечер в жилище на 2-я етаж на ул. „В. Априлов“. От взривната вълна са избити прозорците от двете страни на жилищната кооперация.
Улицата пред нея бе засипана със стъкла, счупено е едно стъкло на паркиран лек автомобил, пердето от взривилият се дом бе излетяло и се закачило на отсрещната къща.
Пострадалата е извадена от жилището от д-р Костадинов, според когото тя е контактна, била опърлена по лицето от възпламенилата се изтекла от бутилката и събрала се в жилището газ.
На място пристигна и пожарна, но нямаше нужда от гасене, а само експлозия. Според съседи, жената се оплаквала, че има проблеми с газовата бутилка.
„Така разтресе, помислихме, че има земетресение”, разказаха съседи на пострадалата.
Вероятно поради изтичане на газ от бутилката поради техническа неизправност тя е изпълнила помещението и е експлодирала, пише бгнес. Това може да стане и при запалване на лампа в помещението.
Нанесени са големи щети в жилището, полицията извършва оглед.
Пострадалата жена, след като е транспортирана с линейка до Спешно-приемно отделение на МБАЛ, е приета в отделението по хирургия.

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!