Телефонни измамници отмъкнаха 300 лева от възрастна жена от Гоце Делчев

0

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми

Около 15:50 часа на 13.09.2015г. в РУ-Гоце Делчев е получен сигнал от 83-годишна жена от гр.Гоце Делчев за това, че за времето от 14:00 часа до 15:50 часа на същата дата, е получила обаждане на домашен телефон, при което й е поискана парична сума за лечение на болен роднина. Жената предала сумата от около 300 лв. на непознат за нея мъж. Образувано е досъдебно производство. Работата продължава.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!