/Видео/ На 3 октомври стартира новият Център за лично и творческо развитие на децата на Благоевград!

0 608

Христина Шопова- Обединяваме трите звена в едно!

„ЦПЛР- Център за лично и творческо развитие на децата на Благоевград“ е новата структура, която ще заработи от 3 октомври в Благоевград.Ще бъде направено ритуално откриване от 10 часа в една от къщите на квартал „Вароша“.

Заместник кмета по културата г- жа Христина Шопова обяви, че ще бъдат открити и нови дейности, като например изучаването на френски заради Франкофоните, тъй като интереса към този език е много голям от страна на децата на Благоевград. Ще е бъде отворена и къщата на куклите, за която благоевградчани знаят, Цената на такситеще бъде от 3 до 7 лева за занимание, а до нова година ще бъде безплатно.

Община Благоевград е обявила конкурс по законовия ред, днес до края на работния ден се приемат документи и след 12 дневен срок ще бъде обявен, новият директор на звеното. Много важно, което г-жа Шопова обяви, че ансамбъл „Пиринче“и „Пиринска китка“ продължават да съществуват, но минават към новата структура, която ще организира дейността им. Община Благоевград ще се погрижи добре за децата като ще ориентира по интересите и ще бъдат разкрити и нови дейности. За момента новата структура има само заместник директор, това е директора на ОДК Емилия Вишанина, която до момента не е подала документи за конкурса.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!