/Видео/ Най-после: Леонардо Ди Каприо спечели първия си „Оскар“ след 25-годишна кариера!

0

Той бе отличен в категорията за „Поддържаща мъжка роля“ в драмата „Възръщенецът“

Леонардо Ди Каприо най-сетне грабна бленувания „Оскар“ след дългогодишно чакане и цели 5 номинации от Академията. Той бе награден за играта си във филма „Възвръщенецът“ (The Revenant).

„Възвръщенецът“ разказва драматичната история за оцеляването на трапер, който е изоставен от екипа си насред дивата природа, след като е нападнат два пъти от мечка гризли, след което е тежко ранен и се бори за живота си. Филмът е по действителен случай.

В речта си при вземането на приза, той обяви климатичните промени за най-голяматa заплаха за човечеството и планетата, и настоя за обединени усилия в борбата срещу тях. Както е известно, Ди Каприо се бори за да защити планетата ни от климатичните промени, създавайки десетки организации. Той не пропусна да благодари на родителите си, като подчерта, че наградата му идва с голям труд.

„Нека не приемаме тази планета за даденост. Самият аз не приемам тази вечер за даденост“, заяви развълнуваният Ди Каприо под бурните аплодисменти на публиката.

„Възвръщенецът“, чийто режисьор е популярният мексиканец Алехандро Гонсалес Иняриту, получи и наградата за най-добра режисура втора поредна година, както и тази за операторско майсторство.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!