Кристиан Костов втори на „Евровизия“, постигна изключителна подкрепа от зрителите

0

България постигна най-доброто си класиране досега в международния конкурс за песен на Евровизия. С общо 615 точки Кристиан Костов с песента “ Beautiful mess“ класира страната ни на второ място, съобщаваDariknews.bg.
Веднага след финала и съобщаването на резултата Кристиан каза, че е благодарен на България и на своите фенове, които са застанали твърдо зад него, но не скри, че е очаквал и да победи.
„Ние бяхме истинските победители“, заяви младият талант. Самият той оцени високо своята песен и каза, че е вложил в изпълнението й най-доброто от себе си.
Mобедител стана 27-годишният португалски певец Салвадор Сорал, който изпълни на родния си език лиричната песен „Amar pelos dois“ („Любов за двама“), написана от сестра му. Това е първата победа за Португалия в 62-годишната история на конкурса.
Португалецът и българинът бяха на първите две места в същия ред както в класацията на зрителите, така и на телевизионните журита. Но в крайна сметка португалската песен оглави класацията със 758 точки. Така Кристиан Костов успя да запише най-добрия резултат за България, след като подобри четвъртата позиция на Поли Генова от миналата година.
Трета със значително по-малко точки изненадващо се оказа молдовската песен „Hey mamma“, която с гласовете на публиката измести от третото място италианците и те се оказаха чак на шесто. Любопитно е, че италианската песен бе сред фаворитите на букмейкърите преди състезанието.
Победата на португалеца бе очаквана – той бе лидер и в залаганията на букмейкърите преди състезанието. Собрал бе единственият от изпълнителите снощи, който не излезе на голямата сцена, а на малък подиум сред зрителите в средата на залата, при това в изпълнението му липсваше танцов съпровод и имаше минимални светлинни ефекти.
След победата той се качи на сцената и изпя отново песента, този път в дует със сестра си. „Музиката не е фойерверки, тя е чувство“, каза той.
Сн.Guliver/Getty Images

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!