Шок! Поскъпване на цените на хляба и други услуги!

0

По- малко от седмица след изборите идват и нови цени на хляба. Заради решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), която предвижда шоково увеличение на синьото гориво с близо 30% от 1 април, ще скочи и цената на насъщния

Запознати коментират, че цената на хляба ще скочи до 1.20 лв., тъй като повечето фурни работят на газ. Освен по-високи разходи за изпичането на самуните, хлебарите очакват поскъпване и на брашното от мелниците, и на маята, и на транспортирането на продуктите. Хотелиери и ресторантьори също очакват повишение на разходите.

Такситата вече готвят нови тарифи. Това увеличение по всяка вероятност ще се отрази и на цената на топлофикациите и върху преференциалните тарифи за тяхното високоефективно производство, което влиза в цената на тока.

Председателят на Българската федерация на големите енергийни консуматори Константин Стаменов коментира, че за индустрията това е шоково поскъпване, което е трудно за преодоляване и ще навреди на конкурентноспособността на дружествата, които използват природния газ за основна суровина. Освен това много хора ще го усетят на гърба си, чрез по – високите сметките за парно, които ще плащат след 1 април.
Странно обаче увеличението идва точно, когато Газпром е на прага на подписване споразумението с Европа за обща цена на газа в ЕС, която е по-ниска от настоящата на покупка на газ от България. Окончателното решение за цената за второто тримесечие на годината ще бъде взето в последния ден на месеца.8сн.рсонжвшни бг/

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!