Следпразнично! Значителен спад на нощувките в зимните ни курорти!

0

Намалението в Банско например е между 10% и 20%

Туристите в зимните ни курорти определено ще се радват на по-ниските цени в хотелите. След върховите цени за нощувка по празниците, хотелиерите започнаха да свалят цените. Намалението в Банско например е между 10% и 20%, а след първи февруари ще има още едно сваляне на цените, увериха от Съюза на туристическия бизнес в града под Тодорка. А туристи не липсват, отчита се ръст на гостите в сравнения с този период миналата година. В курорта е пълно с хиляди нашенци, сърби, македонци, англичани, гърци. Приятната изненада е присъствието на много руснаци и украинци, пише Стандарт.

Двойната стая в момента в тризвездните хотели е средно 80 лева, в цената е включена и закуска. В четиризвездните същата услуга е над 100 лева. Много екстри се ползват безплатно от гостите. Малките семейни хотели пък предлагат нощувка със закуска срещу 25-30 лева на човек. След 21 януари, когато е ваканцията за ученици и студенти в Турция, очакваме много турски туристи, увери председателят на Съюза на туристическия бизнес Малин Бистрин.

Хотелиерите в Пампорово също се надпреварват да предлагат най-изгодните оферти и промоции за най-търсените от скиорите месеци януари и февруари. По традиция след пика по празниците хотелите свалят цените на нощувките от 20 до 30%. Сред топофертите са ваканция за 400 лв. на човек за пет нощувки, а с добавена лифт карта са по 620 лв. за 5 дни. Според екстрите пакетите за 7-дневна ваканция с 6 нощувки и лифт карта варират от 744 лв. до 870 лв. според категорията на стаята в хотела.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!