/ВИДЕО/ Христина Шопова: Коледната работилница в Благоевград е най-хубавата в цяла България, а децата ни са най-талантливи

0 138

„Работилницата на Дядо Коледа“ е един от основните акценти в Коледно-новогодишната програма на Община Благоевград

Във фоайето на Община Благоевград откриха „Работилница на Дядо Коледа“. В нея ще изработват коледни изделия, които ще бъдат изложени на благотворителен базар на площад „Г. Измирлиев“ на 20-ти декември.  
Традиционно, началото на инициативата беше поставено с Коледни и новогодишни изпълнения на деца от клуб „Празници и традиции” към Обединен детски комплекс- Благоевград. Гостите бяха поздравени от коледари и изпълнители от детска вокална формация „Мая”. Децата бяха приветствани от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, която благодари за доброто взаимодействие с Обединен детски комплекс и Център по изкуствата.

„Преди 4 години, когато споделихме идеята, че Коледната работилница трябва да бъде във фоайето на общината – беше новост, беше експеримент. Вече всички го приемат за нормално. Смея да твърдя, че Коледната работилница е една от най-хубавите в цяла България. Нашите деца са най-талантливи, най-умни и изработват най-красивите неща. С откриването на Коледната работилница ви пожелавам всички наричания на малките коледарчета да се сбъднат за нашия град и за вашите домове. Защото когато има повече добро около нас, тогава нещата се случват“, каза при откриването на работилницата заместник-кметът по културата и хуманитарните дейности – Христина Шопова.

„Работилницата на Дядо Коледа“ е един от основните акценти в Коледно-новогодишната програма на Община Благоевград. Малчугани от благоевградските училища, детските градини, Обединен детски комплекс ще творят рисунки с коледно-новогодишни мотиви, картички, сурвачки, украси за елхата, маски и др.

Материалите, необходими за изработване на изделията в работилницата са осигурени от Община Благоевград. За участието на децата в работилницата е изготвен предварителен график, а тези, които не са заявили желание все още, могат да го направят по всяко време на инициативата. И тази година са подготвени много изненади за децата и техните родители.
Всички събития, включени в културния календар на Общината за месец декември – концерти, представления, театрални постановки, работилници и благотворителни базари, са обединени под мотото „Сътвори Коледа”.

 
{gallery}Kledna rabotilnica{/gallery}

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!