Не всичко е суеверие! Вижте какво НЕ трябва да се прави през високосна година и какво да очакваме от нея!

0

Един факт за годината с 366 дни е, че човек не бива да се жени през нея

2016 година е високосна. Смята се, че високосните години не са благоприятни. Действително ли е така и какво можем да очакваме?
Високосна е тази година, която съдържа 366 дни вместо обикновените 365 дни. Тя се появява веднъж на 4 години и е начин календарната година да се синхронизира със сезоните. Възникнала е преди хиляди години, пише tvsatcom.bg. Още древните астрономи забелязали, че Земята обикаля около Слънцето не точно за 365 дни, а за 365 дни и 6 часа. Високосни са годините, които се делят на 4 (с изключение на тези, които са кратни на 100) и на 400.

Какво НЕ е препоръчително да се прави през високосна година?

1. Човек не бива да се жени през високосна година. Смята се, че сключените през високосна година бракове не могат да бъдат щастливи – или ще се разпаднат бързо, или някой от двойката ще овдовее, или младоженците няма да се чувстват добре заедно и скоро ще започнат да си изневеряват. Всъщност няма статистическо потвърждение на това поверие. Сключените през високосни години бракове се разпадат и запазват също толкова често, колкото и браковете, сключени през други години.

2. Високосната година „покосява“ хората. През високосните години се повишава броят на смъртите. Това поверие обаче също не се потвърждава от статистиката. Също като на петък 13-и, през високосната година има също толкова смърти, колкото и през други години.

4. През високосната година не трябва да променяте нищо. Смята се, че промените през високосната година са пагубни и безперспективни. Според поверието не е желателно да си смените работата, жилището или дори цвета на косата през такава година. Какво остава пък за развод или смяна партньор.

5. Не започвайте нищо ново през високосна година Поверието е подобно на предишното – не бива да започвате нов бизнес, ремонт или капиталовложения през високосна година. От гледна точка на астрологията това суеверие е оправдано, тъй като ако подходите безотговорно към началото на четиригодишния цикъл, можете да се сблъскате със сериозни неприятности – финансови загуби, здравословни проблеми на нервна почва, конфликти с околните и др. И тези проблеми ще продължат да бъдат актуални до следващата високосна година.

7. Бременните не бива да се подстригват през високосна година Няма обяснение как се е зародило това разпространено поверие, но предците ни са смятали, че ако през високосна година очакващата бебе жена дори леко си подравни косата, детето ще се роди слабоумно.

Реално погледнато високосната година е просто година, към която е добавен още един ден, заради допълнителните часове, които остават отвъд 365-те дни всяка година. Така че всичките свързани с това суеверия са безпочвени. Друг е въпросът, че колкото повече им вярвате, толкова по-често ще се сбъдват, защото негативното мислене привлича негативна енергия.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!