Аязмото край Рилския манастир лекува болести и безплодие

0

Църквата е известна и с Чистилището, където човек се разделя с всичките си грехове

Красотата на Рилския манастир е неоспорима, но не само тя го прави специален. Оказва се, че местността около него също доказва величието си. Потвърждение за това е скалата на Иван Рилски, която е разположена недалеч от манастира и неслучайно носи името на светеца.

Това е мястото, на което Св. Иван Рилски се е молил горещо на Бога.

Местността се намира на около 20-ина минути път с изкачване. Точно до скалата има малка църква и аязмо. Църквата е известна и с място, което се нарича Чистилището. Вярващите казват, че който мине през нея, се разделя с всичките си грехове, най-вече ако вярата му е истинска. Наричат го чистилището, защото мястото е тясно и трудно достъпно. Между камъните могат да се видят хиляди човешки съкровени желания, които не след дълго се сбъдвали.

Аязмото е с лековита вода, която извира от земята и изцелява онези, които вярват. Тя лекува немалко болести, както и безплодие. Във филм, посветен на тази скала, се разказва за случаи на безплодие и ракови заболявания, на дете в кома, което се събужда, след като му е дадена вода от лековитото аязмо.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!