В жегите – лютата чушка и чаят охлаждат тялото!

0

Приемът на повече вода по време на горещините ще ни спаси от топлинен удар. Това съобщи кардиологът Сотир Марчев пред БНТ по повод високите температури, които ще има в страната днес.

Липсата на достатъчно вода се замъглява зрението, дори човек може да изгуби съзнание, обясни той. „По време на горещините най-важно е децата да пият вода. Възрастните след 65 години започват да губят терморегулация, затова не трябва да им се вярва, че са добре“, каза още експертът.

Най-лесната рецепта е да пиете вода. Топлинен удар се получава, когато се свърши водата ни в тялото, каза Марчев и обърна внимание на дрехите, които трябва да носим в горещите юлски дни. Леки, проветливи материи, предимно лен и памук, а не изкуствени, са най-подходящи за това време на годината.

„Друг вариант е да се пие горещ чай, който ще ни изпоти, а изпотяването ни разхлажда. Същият е и принципът при лютите чушки“, смята кардиологът.

Стандарт Нюз припомня, че на няколко места в столицата ще раздават вода до края на седмицата във връзка с високите температури. Експертите съветват още да не излизате навън без шапка, слънчеви очила, ветрило и вода!

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!