Заместник-кметът Христина Шопова откри изложба „Живописна технология в съвременното изкуство“!

0 272

С експозицията се поставя и финала на V Национален пленер по живопис

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри изложбата „Живописна технология в съвременното изкуство“, подредена в Градска художествена галерия – Благоевград. С експозицията се поставя и финала на V Национален пленер по живопис, който се проведе в Благоевград. „Благоевград се оказа наистина достоен домакин на този пленер. Аз се надявам, че всички художници, участващи в него, идвайки именно в Благоевград се чувстват добре.. Поздравявам всички, които се включиха тази година в тази инициатива, за нас беше чест“, каза по време на откриването Христина Шопова.Тя изрази увереност, че пленерът ще продължи да бъде все така успешен през годините. Ценителите на изкуството, събрали се Градска художествена галерия, бяха приветствани още от директора на галерията Иван Милушев, кураторът на пленера Сашо Стоицов и художникът проф. Свилен Стефанов.

Изложбата, с която се поставя финала на V Национален пленер по живопис, включва в себе си 28 творби съвременно изкуство. Авторите, които твориха в рамките на V национален пленер оставят своите произведения във фонда на благоевградската галерия. Общо 13 художници участваха в пленера и подредиха своите творби в Градска художествена галерия.

Жителите и гостите на града могат да се докоснат до изкуството на Александър Вълчев, Алла Георгиева, Валентин Стефанов, Генади Гатев, Димитър Грънчаров, Иво Бистрички, Калоян Илиев- Кокимото, Нора Ампова, Нина Ковачева- НИНА, Петър Грънчаров, Росица Гецова, Росен Тошев и Свилен.Единственият по рода си форум за пореден път събира художници, които чрез техниката на живописта да пресъздадат съвременни мисли и реакции спрямо настоящия момент. Експозицията ще остане ще до края на месец август в Градска художествена галерия.

 

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!