Змиите в Пиринско плъзнаха! Пепелянка клъвна млад мъж пред дома му в Баня, Разложко!

0

Пострадалият е настанен в МБАЛ Благоевград

Пепелянка ухапа 43-годишния Иван Юнчов от Баня пред дома му. Пострадалият разказа, че си бил в къщи, когато чул децата на улицата да викат, че са видели змия, която била на джантата на колата.

„Веднага излязох навън, огледахме колата, но змията я нямаше, тогава седнах на пейката да запаля цигара и влечугото ме е ухапало, но аз не съм усетил нищо, тъй като не съм почувствал нито болка, нито пък имах изразени симптоми на интоксикация. На другия ден не се чувствах добре и забелязах, че на крака ми има две червени точки, които сълзяха, но не обърнах сериозно внимание. На третия ден следобяд усетих задушаване, започнах целия да се подувам, съпругата ми се уплаши и повика личния ми лекар. Показах му крака си и той каза, че това е ухапване от змия и повика спешна помощ. Транспортираха ме до болницата в Разлог и след като установиха, че състоянието ми е сериозно бях транспортиран в болницата в Благоевград. Там веднага ми сложиха противозмийски серум и ми бе приложено лечение. Истинско чудо е, че „оцелях“, разказа пострадалият мъж.

Според него влечугото, което го е ухапало е пепелянка, тъй като напоследък съседите му са се оплаквали, че са виждали пепелянки в дворовете си, пише dariknews.bg

Съпругата на Иван Юнчов обясни, че се е оплакала на кмета на селото Мария Юрганчева, за да се предприемат мерки. „На нашата улица играят много деца страхуваме се за тях. След случая с мъжа ми не ги пускаме да играят“, каза тя.

Потресаващ е и разказът на Елена Дундалова, която живее на същата улица.

„Всеки ден в двора на дома ми се срещам с опасните влечуги, дори намерих змия и в гардероба си. Преди два дни докато готвех видях змия и в кашона до печката изплаших се много и побягнах навън. Страх ме е да се прибера вкъщи. Георги Димов, който ми е комшия също казва, че е видял в двора си змия. Според мен леговището на влечугите е в запустелия парцел, който е обрасъл с трева и трънаци и е собственост на руснак. До парцела има и срутена къща, мястото е необитаемо там също може да има змии. Трябва да бъдат взети мерки, поне да се изчисти и да се третира. Може змиите да са и от гората незнам, но ние неможем да живеем непрекъснато под страх“, разказва уплашената жена.

Живеещите на същата улица коментират, че през последните дни са виждали около 5-6 змии да пълзят из дворовете им.

Кметът на Баня Мария Юрганчева заяви, че за случая е депозирала докладна до градоначалника инж. Красимир Герчев, както и че е информирала РИОСВ-Благоевград, като днес се очаква да бъде направена проверка.

 

*сн.дарикнюз

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!