/ВИДЕО/ Доц. Марчев: Пазете се! Студеното време рязко увеличава броя на инфарктите

0

Кардиологът ни съветва как да се предпазим при резките температурни амплитуди?

Рискът от инфаркти в студените януарски дни рязко се увеличава. Само за първата половина на този месец в Плевенско са регистрирани толкова случаи на покосени от инфаркт, колкото са били за цялата календарна 2015 година. Това заяви в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия, изпълнителният директор на Българския кардиологичен институт доц. д-р Сотир Марчев.

Кардиологът даде за пример някои елементарни неща, които трябва да имаме превдид. „Разумният човек трябва да облича голям брой тънки дрехи, а не малко дебели. Когато си облечен с много, но тънки дрехи, ти ги събличаш постепенно. Не се потиш, т.е. не настиваш. Второ – обличайте вълнени дрехи. Защото вълната, макар и мокра, е термоизолатор. Трето – носете шапки. След това – зимните обувки – поне половин номер по-големи от летните. Това позволява носенето на по-дебели чорапи„, поясни д-р Марчев.

„И особено важно – не натоварвайте сърцето с физически упражнения! Не комбинирайте големия студ, който натоварва сърцето с голямо физическо натоварване. Сърдечно болните да носят непременно шал пред лицето си!“, посъветва още специалистът.

Доц. Марчев заяви, че за превенцията от инфаркт и вирусни инфекции от огромно значение е воденето на здравословен начин на живот – да се храним по малко но качествено, да се движим по-често, да ограничим консумацията на сол и да избягваме тютюнопушенето.

Застрашават ли ни нови епидемии и как да предпазим здравето си в студеното време? Гледайте във видеото:
http://vbox7.com/play:3757b2a0d1&start=3 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!