Красимир Герчев и министър Танева откриват реконструирани пътища и водопроводна мрежа в община Разлог

0

Основната цел на проекта е да се намали загубата по водопроводната мрежа

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открият официално ремонтирания обект по проект проект „Подобряване на пътната и водопроводна инфраструктура в община Разлог”. Стойността на проекта е 5 837 266, 23 лева без ДДС и се финансира по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г.

По проекта се извърши реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински пътища с обща дължина от 7,970 километра, реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на с. Горно Драглище и с. Долно Драглище с обща дължина от 4.196 км. Проектът подобрява мобилността на населението в Разлог, с. Баня, с. Долно Драглище, с. Горно Драглище, с. Добърско, както и повишава привлекателността за развитие на бизнес в община Разлог чрез подобрената пътната инфраструктура. 

Основна дейност по проекта бе и реконструкция на над 4 км на вътрешна водопроводна мрежа на с. Горно Драглище и с. Долно Драглище, чрез което с което се подобряват водоснабдителни услуги на 1587 души.

Целта на проекта е да се намали загубата по водопроводната мрежа, респективно съхранени природни ресурси и повишено качество на подаваната питейна вода.

Събитието ще се проведе на 17 септември 2015 г. от 13:30 часа в Разлог на ул. „Христо Ботев” (изхода на града в посока село Баня).

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!