Служители на ТП „ДГС Белица“ с дисциплинарни наказания

0

Санкциите са за незаконно транспортиране на дървесина

Във връзка с публикации от днес в някои регионални електронни издания, в които се съобщава за задържан камион с незаконна дървесина на територията на ТП „ДГС Белица”, от ЮЗДП-Благоевград предоставиха следната информация:

По разпореждане на директора на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов беше извършена незабавна проверка. От представения доклад от директора на ТП „ДГС Белица” и изисканите писмени обяснения от служителите с инициали – Л.Л., А.Ш. и А.Г., става ясно, че има извършено нарушение на Закона за горите. Горските служители са допуснали транспортирането на строителна дървесина от временен склад без тя да е надлежно маркирана с контролна горска марка, с пластмасови пластини с уникален идентификационен номер и без издаден превозен билет. За допуснатите нарушения на тримата служители на „ДГС Белица” ще бъдат наложени дисциплинарни наказания по Кодекса на труда.

Директорът на ТП „ДГС Белица” е оказал съдействие на проверяващите инспектори, като е организирал транспортирането на задържаната дървесина в склада за съхранение на конфискувани вещи на територията на ТП „ДГС Разлог”. След получаване на материалите по преписката от РДГ Благоевград, Югозападното държавно предприятие ще предостави допълнително информация за предприетите действия по случая.

 

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!