Гордост! Номинация на Българската православна църква за Нобелова награда!

0

Българската православна църква е номинирана за Нобелова награда за мир заради спасяването на 48 000 български евреи от лагерите на смъртта по време на Втората световна война!

В него се уточнява, че номинацията е внесена официално в Нобеловия комитет в началото на януари по инициатива на бившия здравен министър на Израел ген. д-р Ефраим Снех, от професора по право от университета в Хайфа Моше Кешет и от адвокат Моше Алони, и е подкрепена с подписите на повече от 200 наследници на спасени български евреи.

„Тази номинация сама по себе си е голямо признание за Българската православна църква, която винаги, независимо колко тежки и сложни са обстоятелствата и времето, се е придържала към високите християнски идеали и на дело проявява любовта към ближния., пише сайта на Светия синод. Онази любов, в която страх няма, защото съвършената любов пропъжда страха (1Йоан 4:18)”, се посочва в съобщението.

Кои ще са тазгодишните лауреати на Нобеловата награда за мир ще стане ясно през октомври, уточняват от Синода. И припомнят, че това е втора номинация за Българската православна църква за приза. Първата дойде през 2013 г. по повод 70-ата годишнина от спасяването на българските евре

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!