Стотици декари гори изгоряха край Смолян, бедственото положение остава

0

Тази нощ огънят отново се е разгорял и спешно са изпращани още пожарни, за да овладеят ситуацията

Продължава гасенето на пожара в Смолян. Тази нощ огънят отново се е разгорял и спешно са изпращани още пожарни, за да овладеят ситуацията. Пожарът е локализиран, но бедственото положение остава, съобщава bTV.
Над 200 души – ловци, военни, пожарникари, служители на горските стопанства и доброволци, продължават да гасят огъня.
В близост се намира подстанция, която захранва почти половината Смолян с електричество, както и малка бензиностанция.

Три групи от пожарникари, военни, горски служители и доброволци започнаха да гасят пожара в квартал „Райково”. Това заяви за „Фокус” кметът на Смолян Николай Мелемов.Той уточни, че през нощта екипите не са работили, а само са наблюдавали пожара, той като не са искали да излагат на излишна опасност населението. „Имаше дежурни, които наблюдаваха, но сутринта се направи възстановка. В 6.00 часа имаше кризисен щаб и хората тръгнаха да го гасят ”, заяви Мелемов. Той обясни, че пожарът е ограничен и локализиран, но към момента все още не е загасен и това ще бъде задачата на екипите през целия ден.

Огънят пламна вчера около 15.00 ч. близо до ел.подстанция, захранваща с ток половината град, както и до две бензиностанции между кварталите Райково и Устово. До късния следобед огънят превзе площ от стотици декари.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!