МОН изпраща психолози да работят с учениците след ужаса в Сливенската гимназия

0

Предвидено е около 10 психолози да работят с децата и учителите още в понеделник сутринта

Министерството на образованието и науката изпраща психолози в Професионалната гимназия по икономика в Сливен, които заедно с колегите си от районните социални служби да работят с учениците за преодоляване на изживения вчера ужас. Предвидено е около 10 психолози да работят с децата и учителите още в понеделник сутринта, съобщи пресцентърът на ведомството.

Както вчера REGIONA.BG писа, ученичка от гимназията беше наръгана от 28-годишен мъж, след което починала пред очите на съучениците си. Има и още пострадали при инцидента, включително самият нападател, който е в болница под полицейска охрана. Инцидентът е станал в двора на учебното заведение. Мъжът се е опитал да влезе в училището, но охраната го е спряла. При нападението е пострадала и педагогическият съветник в училището. Децата от училището са прибрани от родителите си, сочи докладът, цитиран от МОН.

Експерти от Дирекция „Социално подпомагане“ – Сливен и отдел „Закрила на детето“ са определили психолози от различни училища, обслужващи звена и социални услуги от града за осъществяване на кризисната интервенция с учениците от класа и от училището.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!