Пътят за село Илинденци пред рухване

0 170
0
0

Емил Илиев: Под шосето има 120-метров скат, ако рухне, ще е страшно

Община Струмяни вече година и половина копнее за средства от държавата за укрепването на пропадналия път за село Илинденци,който е единствената връзка на населеното място с останалия свят. 

Под шосето има 120-метров скат, ако рухне, ще е страшно, алармира кметът на общината Емил Илиев. Според него не е нормално толкова голям местен проблем да се пренебрегва от държавата и да не се предприемат мерки за спешното укрепване на участъка. Огромни земни маси заплашват да отнесат цялото шосе. Свлачището се активира след интензивните валежи през април миналата година. Шосето е от четвъртокласната пътна мрежа и е общинска собственост.

„Започвам серия от разговори с ръководството на Реформаторския блок, чийто кандидат за кмет бях. Ще искам среща с премиера Бойко Борисов, ако се наложи и никой не отпусне необходимите финансови средства. По изчисления на комисията, в момента може да ни стигнат малко над 50 000 лева, за да решим проблема. Но падне ли шосето, ще са ни необходими стотици хиляди“, заяви кметът Емил Илиев.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!