Пътят за село Илинденци пред рухване

0

Емил Илиев: Под шосето има 120-метров скат, ако рухне, ще е страшно

Община Струмяни вече година и половина копнее за средства от държавата за укрепването на пропадналия път за село Илинденци,който е единствената връзка на населеното място с останалия свят. 

Под шосето има 120-метров скат, ако рухне, ще е страшно, алармира кметът на общината Емил Илиев. Според него не е нормално толкова голям местен проблем да се пренебрегва от държавата и да не се предприемат мерки за спешното укрепване на участъка. Огромни земни маси заплашват да отнесат цялото шосе. Свлачището се активира след интензивните валежи през април миналата година. Шосето е от четвъртокласната пътна мрежа и е общинска собственост.

„Започвам серия от разговори с ръководството на Реформаторския блок, чийто кандидат за кмет бях. Ще искам среща с премиера Бойко Борисов, ако се наложи и никой не отпусне необходимите финансови средства. По изчисления на комисията, в момента може да ни стигнат малко над 50 000 лева, за да решим проблема. Но падне ли шосето, ще са ни необходими стотици хиляди“, заяви кметът Емил Илиев.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!