Туроператори прогнозират успешен зимен сезон

0 76
0
0

Отчетен е сериозен ръст при записванията на гости от Великобритания, Русия и Турция

Зимният сезон ще бъде успешен за туризма. Това показват резервациите на основните пазари за ски курортите ни. Сериозен ръст е отчетен при записванията на гости от Великобритания, Русия и Турция.

През миналия зимен сезон гостите от южната ни съседка са се увеличили десет пъти. По данни на туроператори има ръст на турските туристи от 40 на сто към август. Това се дължи на факта, че визи вече се издават в изнесен център, което значително улеснява процеса. От бранша обаче заявяват, че е много важно този пазар да не надвиши 30%, защото ще повлияе зле на останалите пазари, които биха се оттеглили.

На прага на новия зимен сезон Министерството на туризма е планирало и поредица от инициативи, насочени към всички целеви туристически пазари. За ноември е планирана кръгла маса, на която да се съберат представители на бранша от България и Русия, на държавата и медиите, за да се поставят всички основни въпроси и предложения за развитието на отношенията между двата пазара в сектора на туризма. Освен това са предвидени и чартъри с холандски туристи, за ваканции в Пампорово.

Въпреки очакванията за добър зимен сезон през тази година се очаква сферата на туризма да отчете спад с около 6-7% като цяла, заради по-слабите резултати през първите месеци на лятото. Друг притеснителен факт е, че за втора поредна година страната ни отчита спад от 10%, на европейските туристи. Затова според бранша е изключително важно в европейските страни да се прави реклама на България като туристическа дестинация и се акцентира на богатото ни културно-историческо наследство.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!