Високо отличие за българския президент!

0

Президентът Росен Плевнелиев беше удостоен в Сараево с отличието „Европейска личност на годината в Югоизточна и Централна Европа“ за 2015 година

Това е най-голямата европейска регионална награда. Държавният глава я получава за своите „изключителни заслуги за стабилизиране и подобряване на отношенията между европейските държави и особено между съседите на Балканите“.

От пресслужбата на Президентството отбелязват, че международното регионално жури в Босна и Херцеговина връчва престижната награда на личности, които са допринесли за развитието както на своята държава, така и на региона на Югоизточна и Централна Европа.

Сред досегашните носители на наградата са президентът на Полша Бронислав Коморовски, президентът на Черна гора Филип Вуянович и президентът на Хърватия (2010-2015 г.) Иво Йосипович. „Кризите не се преодоляват само с наливане на пари. Кризите се решават с отговорни действия на политици, които правят реформи, гарантиращи стабилност“, коментира по-рано пред журналисти в Сараево Плевнелиев по повод гръцката криза. „Много ни се иска гърците да предприемат смели действия за реформи, това да доведе до стабилност и оттам икономиката и нацията да тръгнат напред“, каза държавният глава.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!