Експерти под тревога: Опасна минерална вода залива пазара у нас, застрашава здравето на децата!

0

Според експерти част от предприятията за бутилиране подавали невярна и подвеждаща информация в етикетите на продукцията си

От началото на май Федерацията на потребителите започва масирани проверки във фирмите за бутилиране на минерални води. В този отрасъл има драстични нарушения, които трябва да бъдат преустановени, съобщи изпълнителният секретар на федерацията Емил Георгиев.

Според експерти част от предприятията за бутилиране подавали невярна и подвеждаща информация в етикетите на продукцията си. На бутилки с вода със завишено съдържание на флуор това дори не е отбелязано, макар че е опасно за здравето на бебета и малки деца, каза Георгиев.

Федерацията води тежки битки и в сферите на топлофикацията, мобилните услуги и хранителния сектор. За съжаление българският потребител не е защитен като останалите граждани на Европейския съюз, има нежелание за трансфер на директивите на ЕС в българското законодателство, подчерта изп. секретар, пише Труд. За да защити ефективно правата на потребителите у нас, Федерацията е установила контакти с министерствата на земеделието и енергетика, а нейните представители ще бъдат включени и в комисиите на Народното събрание. Експерти на организацията ще извършват съвместни проверки и с общинските власти.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!