Корнелия Нинова – най-вероятният кандидат за президент на БСП и АБВ!

0

Тя ще се конкурира с Янаки Стоилов за президентския вот

Корнелия Нинова е най-вероятният общ кандидат за президент на БСП и АБВ, научи „Всеки ден“.

По информация източници социалистката е получила апетитно предложение, вместо да се кандидатира за лидер на Столетницата, каквито нагласи имаше доскоро, да се конкурира с Янаки Стоилов за президентския вот. Досега зам.-шефът на БСП бе сочен еднолично за сигурна номинация на червените, но Михаил Миков се разколебал, особено след подадената от хората на Георги Първанов ръка за съюз на вота през есента.

АБВ харесват Нинова, което прави шансовете й доста по-големи, отколкото на юриста. В същото време така тя няма да подлее и вода на Миков за предстоящия конгрес, когато бесепарите трябва да избират лидер. Междувременно до „Всеки ден“ достигна и информация, че и другият основен претендент за шефския пост в БСП – Драгомир Стойнев, също се е отказал да се състезава.

„Нито един от тях няма шанс пред досегашния председател“, категорични са висшите апаратчици в червената централа. Те са и на мнение, че не може за година и половина, откакто Миков е начело на Столетницата, да му се търси отговорност за състоянието на левицата, което е в регрес от повече от десетилетие насам. Освен това и Нинова, и Стойнев си давали ясна сметка, че левицата е толкова слаба, че не биха могли да си осигурят особен авторитет да оглавят БСП в такъв труден момент.

Номинациите в червените редици ще започнат да валят от следващия месец, когато по места ще се събират за конференции преди конгреса на 7 и 8 май в столицата. Очаква се при такава конфигурация на кандидатурите Миков да бъде преизбран за още един мандат.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!