Камбитов отговори: Предизборен цинизъм: Опитват да опорочат изграждането на плувен басейн в благоевградския квартал „Еленово”!

1

Предизборната битка започна! Съветници саботират изграждането на плувен комплекс

 

Цялата благоевградска общественост подкрепи изграждането на закрит плувен басейн в двора на Осмо СОУ в кв. „Еленово”, а днес предизборни интриги и схеми на трима общински съветници целят да опорочат дело, насочено към осигуряването на добра спортна база за благоевградчани и да лишат децата от модерно съоръжение, предвидено за техните нужди.

Поръчковият материал, излъчен в предаването „Господари на ефира” по Нова телевизия, не говори добре за опонентите на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Подобни предавания няма как да спрат строежа на басейна, тъй като той е абсолютно законосъобразен, но явно за тях не е важно бъдещето на децата, а са важни само изборите.

Действията им по- скоро показват безсилие и саботиране на един от най- хубавите и целесъобразни проекти от 25 години насам в полза на благоевградската общественост и децата на Благоевград.

Актът цели да хвърли сянка на съмнение върху законосъобразното изграждане на необходим за благоевградските ни шампиони по плуване, за гражданите, за спортистите на града, които в момента тренират в неподходящи и дори опасни условия и въпреки това печелят награди, спортен комплекс. Съветниците Владимир Елезов, Илко Стоянов и Асен Балабанов искат да оставят Благоевград, повече от половин година, след като става ясно, че ще бъде изграден, модерен спортен комплекс, който включва сграда за закрит плувен басейн с олимпийски размери 50/25 м.

За първи път Благоевград може да бъде домакин на републикански и дори европейски първенства по плуване, което ще развие града като спортен център, ще влязат инвестиции в подкрепа на малкия и среден бизнес и ще бъде предпочитано място за спорт и туризъм.

Проектът е амбициозен и необходим и малко преди реализирането му, предизборни атаки могат да доведат до опорочаването му. 

Освен спортните нужди на спортисти, ученици, граждани, с откриването на спортния комплекс ще бъдат разкрити и нови работни места. Ще бъде нает обслужващ персонал за офиси, кафе, поддръжка, включително лекарски екип.

Всички ученици на Благоевград ще могат свободно и безплатно да ползват услугите на комплекса.

Проектът, за който от държавния бюджет са отпуснати целево 2,6 млн. лева и строителството върви по план, бе подкрепен с положителни становища от директора на 8 СОУ „Арсени Костенцев” Сергей Биров, Регионалния инспекторат по образование- Благоевград и разбира се Министерството на образованието и науката.

Той бе съгласуван с РЗИ, РИОСВ, РСПБЗН, „ВиК” ЕООД- Благоевград, ЧЕЗ Разпределение АД, Виваком. Одобрението от всички институции на строежа на спорния комплекс, потвърждава само едно- той отговаря на всички нормативни изисквания, за да бъде завършен до началото на учебната година през септември 2015г.

По повод свободните словесни еквилибристики относно допусната техническа грешка при определяне на паркинга като подземен/открит, справка показа, че именно кандидатът за кмет и настоящ общински съветник Владимир Елезов и съветникът Асен Балабанов на 24.04.2014г са подкрепили инициативата за изграждане на спортен комплекс с подземен паркинг, преди да бъде оповестена грешката и да се извърши законосъобразна поправка от ОбС- Благоевград, срещу която днес единствено Елезов, Стоянов и Балабанов необосновано се опитват да черпят политически дивиденти.

Потърсен за коментар, кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов заяви:
„Явно това, че правим басейн с олимпийски размери, два тенис корта, две футболни игрища и паркинг, не се харесва на някои. И ако смятат, че откриването на комплекса е просто политически предизборен ход, аз съм готов да го открием след октомври месец.

Като кмет заявявам, че децата ще имат своя басейн и спортни площадки, въпреки изборите и политическите истерии на трима господа.“

 

 

0
0
Други новини
1 Коментар
  1. Балабанки каза

    Навсякъде, където има интрига и работа срещу интересите на гражданите, можете да откриете Асен Балабанов. Добре е за града, че скоро няма да бъде и общински съветник.

    Повече за него на: http://balabanovi.info/asen-balabanov/

    0

    0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!