/Видео/Спешна среща на Георги Първанов в Благоевград! 

0

Първанов се среща с местните структури на АБВ 

Георги Първанов дойде в Благоевград на работна среща преди конгреса на АБВ, който ще бъде тази неделя. Поводът за срещата е подготовката за конгреса. Наш репортер се срещна с Георги Първанов, който отговори на няколко въпроса.

Г-н Първанов отново сте в Благоевград , добре дошли този път какъв е поводът?

Сегашния повод е предстоящата номинация за председателското място на партия АБВ. Тече един процес на оттегляне  на старите лидери свързан с един предишен период на партията. В момента е най-важно даването на шанс на по-младите както за председателското място така  и за другите позиции.

В неделя имате конгрес на партията, имате ли номинирани кандидатури за председател на партията  кои са те, колко са?

Аз не следя редовно процеса, но има 5,6 кандидатури . Не бих ги споменал, те ще прозвучат на самия конгрес, защото допускам, че някой от тях може  да си направят  отвод както и от моя страна споменаването на едно или друго име, пропускането на някого може да се коментира, като вземане на страна, а това не е редно. Това със сигурност ще го уточним с областната управа на АБВ.

Наближават парламентарните избори, имате ли вече яснота кой ще е водач на листата в Благоевградски регион?

Лично аз смятам, че това е добре да бъде човек, който е свързан с местното  и областното ръководство на АБВ, но това трябва  да стане с коалиционните ни партньори. Във всеки случай това трябва да бъде печеливша кандидатура, която да може да дръпне повече гласове, да може да впечатли и, която има активи пред гражданите  на Благоевград и региона  да не се налага тепърва  да запознаваме гражданите с него.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!