Студентски празник в зимен курорт! Къде и колко ще струва?

0

35 % е намалял ръстът в продажбата на туристическите пакетите за 8 декември!

Само след няколко дни, българските студенти ще отбележат своя празник. Очаква се 23 000 ще празнуват 8 декември.
Забелязва се обаче значителен спад – цели 35 %, в продажбата на пакетите за студентския празник, които най-често включват две нощувки и празнична вечеря. Цените им варират, като започват от 65 лв. и стигат чак до 250 лв. Сред най-евтините варианти за прекарване на 8 декември се оказват семейните хотели и вили.

Тази година се забелязва нова тенденция сред студентите. Много от тях ще останат в градовете, в които се намират университетите им – София, Пловдив, Велико Търново, Бургас , Варна и Благоевград. По стара традиция обаче най-предпочитаният курорт за прекарването на деня е Банско. Градът вече се подготвя за посрещането на хиляди младежи.

Легловата база в три- и четиризвездните хотели вече е напълно заета и за големите групи студенти, които още не са резервирали, няма останали свободни места.

В един от хотелите от среден клас в Банско, където всичко е заето още преди месеци, цената на двудневния пакет е 119 лв. В него са включени две нощувки със закуски, празнична вечеря, диджей парти и ползване на спа центъра. Само срещу още 20 лв. на човек пък всеки, който иска допълнителен релакс, би могъл да остане там и трета вечер.
Ако включим и куверт в дискотека и пари за транспорт, се оказва, че на студент, който ще празнува 8 декември в Банско, са му необходими около 200 лв.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!