Най-после ще ходим с кола до Роженския манастир!

0

До края на този месец пътят за Роженския манастир най-сетне ще бъде отворен за автомобили и автобуси

Ремонтът на шосето върви с пълна сила, половината от пропадналите 40 метра от пътния участък вече са укрепени.

То рухна в началото на април 2013 година. През ноември миналата година Комисията за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет отпусна 253 000 лева за строително – монтажни дейности за спирането на свлачището, за проекта и за надзора.

„Многото подпочвена вода бе причина за удължаването на работата по укрепването на единствения път, който води до Роженския манастир. Пропадането бе над 2 метра надолу.

Наложи се проектирането на нов водосток заради голямото количество подпочвени води. Те са изведени от района, за да не рушат и занапред пътя“, заяви зам.-кметът на община Сандански Васил Бабалев. Пред кореспондент на вестник „Стандарт“. Проектът за укрепването е на „Геозащита“ – Перник. Вече са направени канавките в участъка. За укрепването се ползват специални пластмасови и стоманени платна, строят се и габиони – метални мрежи с камъни в тях.

„Бетон се изля само във водостоците. Всичко ще приключи до 3 седмици. Тогава автобуси и автомобили ще стигат до манастира, което ще е удобство за посетителите“, каза още Бабалев. Все още посетителите стигат до Роженския манастир само пеша, като вървят над километър до светата обител.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!