Лекарите по морето безмилостни към пияните летовници

0

Махмурлукът на морето излиза 300 лв.

Махмурлукът на морето може да ви струва 300 лева, ако се наложи да ви свестява лекар, пише „Телеграф”, като се позова на своя проверка в медицински центрове по курортите. Най-безмилостни към пияните летовници са докторите в курорта Албена. Там всеки, прекалил с чашката, ще трябва да си плати, независимо дали има здравна застраховка или не.

„Ако сме повикани за прекалил с алкохола гост, той поема всички разходи – 80 лева за преглед плюс транспорт, вливане и всички други процедури, които се направят”, казва д-р Ивайло Христов, шеф на медицинския център в курорта.

Иначе туристите почти не плащат кеш, ако им се наложи да ползват лечение, въпреки че докторите в Албена не работят със Здравната каса. Основните заболявания обаче се поемат от застраховката, извън остава само алкохолното лечение и процедури като биене на инжекция.

Във Варна алкохолните натравяния се поемат от Здравната каса, ако туристите имат синя здравна карта от ЕС, извън са само руснаците, които обаче са най-честите гости на Спешното по причина на препиване.

Ако се пресметне цялото лечение при такава ситуация, сметката излиза 200-300 лева, особено ако се правят токсикологични изследвания. 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!