През новата година борим безработицата с бюджет, като през 2015 г.

0

Калфин: „Ще търсим повече тежест към създаване на заетост на хора, които са трайно извън пазара на труда“

Същите средства за борба срещу безработицата ще бъдат заложени и през идната година. Планираните 73 млн. лв. са по-малко от очакваното, но за сметка на това пари ще дойдат по линия на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.  

Според социалния министър Ивайло Калфин Бюджет 2016г. няма да даде много възможности за раздвижване на трудовия пазар, тъй като по-голямата част от плащанията ще са за увеличаването на минималната работна заплата. „Ще търсим повече тежест към създаване на заетост на хора, които са трайно извън пазара на труда, което означава професионално обучение, съфинансиране с бизнеса, наемане на млади хора или на хора в предпенсионна възраст„, заяви вицепремиерът, цитиран от БНР. 

По отношение на реформата в МВР Калфин заяви, че ще подкрепи вътрешния министър, но преговорите трябва да дадат сигурност на служителите в сектора. „Каквото и да преговаряме с тях, трябва да ги уверим, че това, което се променя, ще се промени, и те ще могат да разчитат на горе-долу стабилна среда в бъдеще, доколкото е възможно, разбира се.“, каза министърът.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!