2 750 първолаци прекрачват за първи път училищния праг в Пиринско

0

2750 първолаци ще влязат за първи път в училищните стаи в Благоевградска област. От РУО увериха, че в понеделник нормално ще стартира учебната година . Само в две училища в Петрич продължават ремонтните дейности, но това няма да попречи на учебния процес.

В училището в село Добърско, Разложко няма да имат нито един първолак, за съжаление школото го очаква нерадостна съдба и вероятно догодина ще бъде закрито.

Най-много първокласници са се записали  в Трето и Седмо училища, които сформираха по 5 паралелки за първи клас. Изненадващо обаче Второ училище направи 4 паралелки, въпреки че първоначално обяви прием за 3.

Служители на отдел „Охранителна полиция“ са направили срещи с директорите на училища и детски градини в областта за съгласуване на съвместните действия по обезпечаването на обществения ред и сигурността в районите на учебните и детски заведения.

В 4 ОУ „Димчо Дебелянов“ в Благоевград се организира кампания „Подари надежда, вместо цвете“. В учебното заведение ще бъде поставена кутия за дарения, вместо букети за първия учебен ден.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!